polisi

0
1334
Polizeiauto ing pinggir dalan

Die polisi sampeyan kanca lan penolong, polisi asring diarani. Nanging apa tugas apa polisi duwe lan carane diatur?

Polisi negara

Secara prinsip, POLICE ora ana ing Jerman. Kene wujud negara kita katon ing polisi, supaya kita mbedakake antara polisi negara lan polisi federal. Polisi, sing ana ing kotamadya lan kutha, iku polisi negara. Negara federal tanggung jawab mung kanggo organisasi, organisasi, latihan lan pembayaran. Dheweke uga nemtokake kekuwatan polisi. Kasunyatan bilih iki kaya wis kerep krungu ing kampanye politik, ing ngendi jumlah mundur lan janjian anyar dadi masalah. Polisi negara tanggung jawab kanggo keamanan polisi. Gumantung negara, dipérang dadi sawetara wilayah. Iki kalebu, contone, polisi pidana, sing melu kejahatan serius kayata pembunuhan, rampokan, nanging uga ing kasus pembakaran. Polisi ana ing situs lan biasane kontak pisanan kanggo warga. Polisi lalu lintas bakal tumindak ing acara kecelakaan lalu lintas lan pendidikan lalu lintas. Banjur ana area khusus kaya polisi jalan, sing diwatesi yuridiksi motorway. Ing kepala polisi negara yaiku Landeskriminalamt. Kantor Polisi Pidana Nasional ndhukung stasiun polisi lokal, nanging uga tanggung jawab atas kejahatan serius utawa pelanggaran khusus, contoné nglawan para politisi. Maneh, ana bagean-bagean kayata pangayoman negara. Kajaba iku, Kantor Polisi Pidana Nasional uga tanggung jawab kanggo perlindungan pribadi. Mangkono pangayoman Para Mentri Tanah lan Perdhana Mentri tumiba ing ruang lingkup tanggung jawab saka Landeskriminalamt. Kanggo latihan, peralatan lan kanggo operasi skala gedhe, negara-negara kasebut nduweni fasilitas lan unit sing cocok.

Regulasi hukum polisi negara

Minangka siji bisa ndeleng saka dhaptar iki minangka polisi negara kanthi akeh tugas. Ngendi siji sing tansah ati-ati, ana beda gedhe antarane negara federal. Kanggo njlentrehake tuladhane, ing Berlin ana obyek polisi. Ing kantor "Perlindungan Property Central" saka polisi, siji kanthi eksklusif karo pangayoman saka omah-omah ing negara, nanging uga federasi uga objek-objek langka. Ing Berlin, umpamane, iki bisa dadi pesen saka negara liya. Bentenane iki mung ditemokake ing organisasi, nanging uga ing peralatan, umpamane. Menteri negara bagian sing njaga pulisi negara. Kamardhikan sing kasebut ing ndhuwur ing latihan, organisasi lan remuner diatur ing Länder sing kapacak dening peraturan lan peraturan polisi nasional sing kapisah.

Iki polisi federal

Minangka kasebut ing introduksi, siji mbedakake antarane negara lan polisi federal. Polisi federal duwe lapangan kegiatan sing luwih diwatesi tinimbang polisi negara. Kayata, Polisi Federal tanggung jawab kanggo pangayoman lan panuntutan bandara, stasiun sepur, uga kanggo real estate pemerintah federal. Mesthine, polisi federal uga ndhukung pejabat polisi negara ing prosecution, contone, liwat prosedur investigasi utawa teknik sing ora kasedhiya. Kajaba iku, polisi federal prihatin karo angkara transnasional, kang mesthi iki ora mandheg ing wates nasional negara-negara federal ing Jerman. Saliyane ing wilayah kasebut, Polisi Federal uga nglindhungi perlindungan tapel wates karo kerjasama karo adat istiadat, nanging uga perlindungan wong kanggo anggota Federal. Organisasi, nomer polisi, peralatan sing beda karo negara federal lan diatur miturut hukum lan angger-anggeringe dhewe. Menteri Federal saka Interioré tanggung jawab kanggo ngawasi Polisi Federal.

Wangun khusus polisi ing Jerman

Kanthi rong wangun polisi negara lan federal iki isih ana wahana khusus. Wangun khusus iki kalebu Service Police Volunteer lan Police City. Ana, utawa ana, layanan polisi sukarela ing sawetara negara federal. Salah sijine yaiku Baden-Württemberg, sanajan layanan polisi sukarela saiki wis diilangi. Iki minangka warga sing digunakake minangka perwira polisi kanthi sukarela. Wis lulus latihan, sing bersenjata lan mestine ndhukung lan ngatasi pasukan polisi reguler ing layanan polisi. Bentuk liya yaiku polisi kutha. Sapa sing mlayu liwat Frankfurt am Main utawa mlayu, mesthi bakal nemtokake wagons karo Blaulich lan prasasti "polisi kutha" ngeweruhi. Apa akeh warga sing ora ngerti, saben kotamadya ing Jerman ngetokake pesenan polisi lan statute. Kepiyula anggone tansah gumantung marang negara lan angger-angger ing kono. Peraturan khusus, kayata, spasi parkir lan larangan parkir. Mung otoritas kotamadya tanggung jawab tumrap pesenan polisi lan statute. Contone, polisi kutha Frankfurt dianggep tanggung jawab karo peraturan polisi lan statute, nanging uga dimaksudkan kanggo ningkatake rasa aman ing kutha kanthi cara panggonan. Lan ana liyane wangun khusus polisi ing Jerman, yaiku Bundestag. Bundestag Jerman duwe polisi dhewe. Iki tanggung jawab kanggo perlindungan anggota parlemen lan staf, nanging uga kanggo tamu lan pengunjung uga kanggo penegakan hukum. Presiden Bundestag minangka penyedia layanan kanggo polisi saka Bundestag.

Ora ana undhang.
Mangga ngenteni ...