mower

0
4942

mower

der mower Kanggo pekarangan kasebut, jutaan pemilik tanah wis dikarepake kanggo dekade: pemotong rumput sing ngetokaké suket kanthi tanpa nuding lan nyurung. Mesthine, robot perlu bimbingan wong kanggo nggawe kabeh bener; nanging sawise iku dheweke bisa mbantu nggolek plot kanthi apik. Dheweke mlaku karo baterei ing panggonan sing ditandhani kanggo dheweke terus-terusan, ninggalake suket ora kasempatan kanggo tuwuh maneh. Kauntungan kasebut kanthi cara: ora ana potong suket amarga ketinggian rendah sing kiwa ditinggalake ing lemah.

Carane ora Mower?

Penggilingan nduweni gembong sing digoleki, lan ing piso sing tajem ngisor, kang digunakake mirip karo mesin pemotong klasik kanggo ngowahi lawn. Nanging, dheweke ngethok - ora banget dhuwur - suket tenan, nalika pemotong konvensional rada ngecor sedotan. Fitur khusus: iku tetep pekarangan sing cendhak, lan ora bisa diputer mung nalika suket wis thukul lan mowed.

Pasokan daya diatur dening baterei. Prinsip iki saiki uga kasedhiya kanggo pemadam rumput klasik. Wiwit robot ngempalaken iku "cerdas", dheweke ngerti yen kekuwatane wis rampung, lan dheweke bali menyang stasiun pangisian daya ing ngendi dheweke ngenteni nganti diisi ulang, lan banjur nerusake karyane.

Kaluwihan saka Rasenmähroboters

Keuntungan sing paling gedhe kudu dadi wektu kerja lan kekuatan sing disimpen. Nalika iku ora kaya ing mower robot ora njupuk banget wektu akeh, nanging iki ana ing dalan iso dibandhingke kanggo wektu iku biaya kanggo bisa ing pekarangan karo mower conventional. Kauntungan liyane yaiku yen ora ana potong suket sing kudu dibuwang, sing tegese karya sing akeh ing tanah. Pakar uga nyatakake babagan lawn sing luwih apik lan luwih sehat nalika robot tetep cendhak. Kabeh ing kabeh, siji bisa ngomongake kaluwihan iki:

  • tabungan wektu
  • irit daya
  • Rumput luwih sehat
  • Ora ana sampah
  • Kompatibilitas lingkungan apik

Kothak aplikasi

Akeh kedhaftar kepingin weruh yen siji mower bakal cocok kanggo wong-wong mau. Ing asas, kabeh wong bisa nggunakake, kang kanggo klompok pemilik properti tartamtu akuisisi punika mesthi bermanfaat.

Robot utamané mbiyantu kanggo sapa waé sing ora sacara fisik bisa ngatasi mower liwat properti. Utamané ing lereng bukit iki bisa dadi stres banget. Ana uga alasan wektu kanggo akeh pengusaha kanggo menehi saran marang panyedhiya kanggo Taman. Amarga sanajan plot ora gedhe banget - wektu kanggo mow saben minggu paling ora sepisan kudu diterapake, lan iki kanggo sawetara masalah sing nyata. Nanging, iku becik kanggo ngapusi "kulit kasar", lan nonton mesin ing pemotong rumput.

Uga kena pengaruh kabeh wong sing asring nandhang alergi nemoni pekarangan. Mata sing nyuwek lan mbebayani tetep ora nyenengake. Masalah kasebut uga bisa dihindari karo robot pekarangan.

Apa jenis Rasenmährobotern ana apa?

Ing pokok, ana rong jinis Rasenmährobotern:

  1. Salah satunggaling spesies dipunjagi dening sensor gambut
  2. Liyane karo kabel matesi

Ing kasus kasebut, terrain, sing ditrapake kanggo robot kasebut, kudu diatasi kanthi kabel pembatasan. Ing kawat iki gerakan mower. Ing liyane, sensor njamin yen pemotong bisa ndeteksi manawa ana ing pekarangan utawa ora. Kanggo iki, pamisahan sing jero kudu digawe antarane pekarangan lan kasur karo kembang utawa panen, amarga dheweke ngakoni minangka pekarangan lan mow.

Paling apik saiki mower

Karo piranti liyane, manufaktur terus berkembang model-model anyar sing luwih gampang digunakake lan luwih apik. Mulane, luwih becik dienggo bareng karo "daftar hit" robot mowing sadurungé tuku, amarga tansah ana sing anyar ditemokake ing kene.

Adhedhasar review customer lan informasi Produsèn, kita wis nyusun pengadilan lan saiki bisa menehi sampeyan tips migunani.

Ing situs partner, kita coba model populer lan uga nggawe video sing cocok. Kene sampeyan bakal nemokake sing gedhe Test robot lawnmower.

Nalika piranti kebon "normal" cukup, sing dikasilake babagan 1.000 Euro, siji kudu nemu properti sing luwih jero ing tas kasebut, amarga kinerja sing luwih dhuwur migunani.

Pentingake yen ukuran potongan sing disajek bisa dadi apik sajrone apa sing diwenehake menyang robot pengilangan saka pabrikan. Mung banjur piranti bisa nindakake kanthi apik banget.

Kita nampilaken model paling apik wonten ing disiplin sae:

Accu lan daya

Ing kasus operasi baterei, jalur akeh piranti wis dicenthang. Nanging, paling apik piranti sing kita gunakake miturut karya mikroskop karo baterei lithium-ion 18 Volt. Kajaba iku, contone, sing Wolf Robo Scooter 500 lan Viking iMow Mi-322 C, sing dilengkapi baterai asam-asam, sing saben volt Volt 24. A baterai lithium-ion kanthi meh 30 Volt nawakake siji Konsep Taman Pahlawan.

Ing area pekarangan, sing bisa dicithak, beda-beda wis luwih gedhe. Utawa gedhe, siji bisa mbedakake antarane piranti kanggo kothak meter 500, sing nggawe antarane kothak 500 lan 1.000 lan sing cocok kanggo lawn sing luwih gedhe.

Ing wektu kasebut mower kudu ngisi ulang baterei sing bisa diisi ulang. Sajrone Husqvarna Automobile 430X mung menit 65 kanggo ngisi daya baterei banjur ngemut 135 menit, karo model liya liyane 60-70 wektu ngisi ulang, supaya bisa mow bebarengan (kira-kira siji jam).

Keramahan lan kualitas pengguna

Kanthi operasi prasaja lan kualitas banget rawuh ing Husqvarna Automator 430 X banget metu. Malah kakangnya 320 bisa ngalahake poin ing rong kategori. Gardena njupuk tambahan amba kanggo instruksi operasinya, sing saestu teladan. Setelan, sing langsung ing mower bisa diganti kanthi apik.

Robot pekarangan saka Bosch kanthi jeneng Indego uga bisa digunakake kanthi kualitas apik lan gampang instalasi lan pemrograman. Penerus Indosi Sambung bisa dioperasikake karo terminal seluler kayata smartphone.

Ana Wolf saka Wolf Robo Scooter 500, Maneh, operasi gampang.

Hasil mowing lan sistem gerakan

Rata-rata Husqvarna Automower kanthi pola gerakan gratis. Pekarangan bisa nggawe gambar optimal. Pola pemotongan kasebut diarani apik banget. Telung pisuh cilik ing piring motong muter lan motong kaya pisau cukur. Pertukaran bursa kudu diowahi kanggo asil sing becik saben rong utawa telung sasi.

Gardena uga ngidini robot-robot bisa ngerjakake pola gerakan gratis. Cara kerja sing acak mesthekake manawa mesin pemotong wis rampung ing endi-endi lan lawn apik banget.

Bosch nduweni komitmen marang pamotongan pekarangan sing tepat lan sampurna. Trek mowing sing paling luweh diitung dening unit kasebut. Strategi pemotongan iku beda saka sing sadurunge: jalur sejajar nyedhiyakake lumahing sing digunakake tanpa ditindakake wilayah.

Kabeh piranti kasebut duwe panyesuaian dhuwur, supaya sampeyan bisa nemtokake manawa dhuwur suket kudu tetep. Sawetara model duwe 7 kanggo nyetel gaya 10, kayata Indego saka Bosch.

Volume ing karya

Robot mowing duwe keuntungan sing bisa uga ngetokake gaweyan ing dina wengi lan libur, sing ora cocog karo pemotong rumput biasa. Amarga kekuwatan robot sing mbebayani uga akeh banget. Nanging, ana uga sing beda.

Model Husqvarna luwih tentrem ing 60 dB, dene perangkat Wolf iku liwat 77 dB. Bosch ndadekake volume 75 dB menyang permukaan. kabeh mower Nanging adoh ing ngisor lemah mower pamuturan lan mulane ora nyebabake polusi gangguan.

Iki sampeyan kudu tuku Rasenmähroboters mbayar manungsa waé

Yen kaputusan kasebut digawe yen robot kuwi dibeli lan mbok menawa malah siji utawa model liya wis ngetik daftar, kritisi kasebut kudu dipriksa maneh maneh.

Ana siji ing teknologi teknologi baterei. Dina iki biasane baterai lithium-ion, sing dipasang. Iki penting amarga padha ora bisa ditemokake ing babagan kacepetan kargo, lan uga duwe bobot sing relatif kurang.

Yen katon sampeyan bisa operate kanthi elektronik lan ora kanthi tangan, bisa uga migunani kanggo sampeyan - mbok menawa amarga wilayah kebon sing beda-beda - kanggo nyetel dhuwur nginggil asring.

Yen perlu akeh sudhut sing dipotong, sampeyan kudu tuku siji Rasenmähroboters karo fungsi mowing pinggiran sing diarani.

Ing kasus normal, robot mowing mbutuhake kabel matesi. Sapa sing kepengin duwe taman sing diwenehi robot kudu kudu dianggep luwih apik ing ngendi dheweke kudu ngempetake kabel kasebut lan manawa bisa luwih apik ing desain taman babagan iki. Wit lan obyek sing luwih gedhé - nanging kawat sing diblokir kudu dilebokaké ing amben kembang. Varian luwih larang yaiku robot mowing karo deteksi sensor. Nanging, perlu ing kasunyatan manawa kasur lan co duwe partisi sing béda, amarga mower kasebut mung liwat transisi antarane lawn lan kembang.

Yen ana slope ing properti, iki kudu dianggep minangka persentase. Paling robot ngombé ngasilake watara 35%. Nanging ana peralatan khusus sing uga nggawe iring gunung. Nanging sampeyan kudu nelusuri wong-wong mau.

Penting: ukuran taman. Kene, pemotong kudu persis kaya sing bisa didelehake, lan sing wis digawe. Kothak meter dituduhake ing piranti sing dirancang.

Paling pungkasan nanging paling ora: volume. Kene, pemotong kudu luwih banter tinimbang 75 dB, sing cocog luwih jero menyang panyedhal vakum konvensional. Apa sing ana ing ndhuwur bisa ngganggu. Nanging gumantung ing dalan manawa potongan suket bisa luwih cepet saka omah.

Endi tuku mower paling apik: eceran utawa online?

Mesthine, loro-lorone nduweni kaluwihan lan kalemahan. Masalahe iku sampeyan njaluk saran toko sing gratis. Sayange, keahliane asring diwatesi, utamane ing pasar konstruksi lan taman. Nanging, sampeyan bisa dadi beruntung ing perdagangan nyata lan ketemu kanca sejawat sing ngerti apa sing dikandhakake. Ana uga, miturut pengalaman, model lan manufaktur liyane saka sing biasa. Keuntungan gedhé saka perdagangan eceran yaiku, manawa salah siji menyang omah pelanggan, mriksa properti lan banjur menehi penawaran, utawa malah nawakake komisioning lan laying kawat.

Kauntungan saka perdagangan eceran:

  • Informasi profesional
  • Diskusi pemilihan ing properti dhewe bisa
  • Pangiriman lan laying kabel ing situs dening bakul

Kanggo perdagangan online, dikatutake yen ana tawaran sing luwih gedhe lan prices biasane luwih murah. Nanging, sampeyan ora bisa nyana wong ngerti apa piranti paling apik kanggo kebon sampeyan dhewe utawa mbantu instalasi. Tuku liwat Internet luwih akeh pitakonan, yen sampeyan ngerti persis model sampeyan pengin, lan sampeyan bisa nginstal dhewe.

Kaluwihan dagang online:

  • Pilihan apik
  • Prices luwih murah
  • Pangiriman cepet banget

Produsen terkemuka saka Rasenmährobotern

Kanggo nggunakake pribadi tinimbang Bigmow - paling kuat mower donya. Iki apik banget, nanging dirancang kanggo wilayah sekitar meter persegi 20.000.

Viking, didegaké ing taun-taun awal 80, khusus ing peralatan ngolah lan uga ngedol robot. Iki asring rangkuman ing antarane papan pisanan sing bisa ditemokake.

Perusahaan terkenal Bosch uga nawakake robot-robot. Iki minangka salah sawijining kelas sing paling apik lan uga dituku ing sektor swasta.

Loro utama yaiku Gardena lan Husqvarna. Nalika Gardena kondhang ing sektor manual kanthi alat kebon, Husqvarna utamané populer karo gergaji sing luar biasa. Loro-lorone tansah ing panggonan ngarep ing banding lan uga loro disaranake mesin. Husqvarna nduweni urip luwih dawa lan kualitas sing luwih apik, nanging uga rega sing luwih dhuwur.

Salajengipun, robot ngempalaken apik kasedhiya saking Al-Ko, Ambogio, Robotika Ramah, Honda lan Sabo, ugi Stiga lan Wolf ugi Worx.

Wissenswertes babagan mower

Ing wiwitan

Saka tengah taun-taun 90, ing sawernane kebon, sawenehing sawah mower lan ora jarang wong sing ngadeg ing pager kanggo ngujoake teknologi iki. Akeh pet sing ora katon kenthel, sing tiba ana, sing pengin mbantah Taman.

Robot pamut "real" pisanan yaiku Automover G1 saka Electrolux lan Husqvarna. Kanggo dheweke ana sing pisanan pindhah menyang Ladestation nalika dheweke kudu diisi ulang. Iki arang anyar sing mowed lawn piyambak kanggo pisanan, tanpa bantuan manungsa, yen wong ora nglirwakake pangopènan lan komisioning.

Akeh manufaktur sing kepenak karo perkembangan sing duwe proporsi karo verifikasi lisensi. Utamané Husqvarna Automover lan Robot Friendly Robomower ana ing antarane perusahaan liyane.

Mowing robot or gas raking mower?

Loro saka Kompetisi saka robot penggalian akeh sing takon dhewe apa ana kaluwihan liya utawa kekurangan saka robot marang lawnmower gas sing uga nggarap.

Biaya tuku kasebut kanthi cetha kanggo pawiyatan lawang bensin, amarga biaya pecahan robot sing apik.

Kanggo robot, asil pamutihan sing luwih apik lan kebutuhan spasi cilik kanggo piranti kasebut. Uga, mesthi, yen ora ana potong suket kudu dibuwang.

Nanging babagan lingkungan lan efisiensi? Secara ekologis, robot nduweni irung ing ngarep. Amarga lawnmower bensin digunakake kanggo ngetokake gas-gas sing ora persis karo lingkungan. Robot mowing dianggo listrik lan kanthi mangkono luwih resik. Padha dianggep efisien lan kuwat.

Pangopènan Rasenmähroboters

Apa babagan pangopènan? Minangka lawnmower konvensional perlu ditambani, sapa sing duwe kebon mangerténi. Nanging pangopènan sing ditampa robot sing larang ora bisa diabaikan.

Sawise seminggu, robot kudu diresiki lan lancip. Iki kudu diganti nalika lagi kurang, sing katon cepet kanthi cepet ing asil mowing.

Baterai yaiku bagean saka robot, sing bisa digunakake. Iki biasane bisa bertahan nganti pirang-pirang taun, nanging kudu ora kadhemen ing mangsa adhem miturut pandhuane pabrikan. Panggonan iki luwih becik tinimbang pondhuk kebon, amarga akeh banget minus derajat kanggo wektu sing suwe nggawe baterei tansah nggawe.

Supaya pekarangan dadi ayu ...

Dikenal menawa suket ora mung tuwuh ing ngarep lan katon ayu. Sanalika suket iki digunakake minangka feed kewan, ora ketompo carane rame. Nanging dina iki, ing ngendi suket khusus kanggo ornamen, suket bisa tuwuh kanthi jumbuh lan seragam, nalika isih cekak lan diolah.

Robot mowing mesthi nambah iki, amarga pamotongan biasa ndadekake lawns apik lan njamin katon apik. Nanging, paling lawn nandhang sangsara marga ora duwe gizi. Iki minangka nitrogen, fosfor lan kalium. Pekarangan khusus pekarangan khusus kanggo njaga supaya pekarangan katon apik lan mundhak kanthi cepet ing kerapatan.

der lemah lawn dipotong, sing diduweni karo mesin penggilingan karo robot penggilingan, digunakake bebarengan minangka pupuk diarani. Amarga nalika ditinggalake ing pekarangan, area suket apik lan bisa nyerep gizi, adoh saka kanyatan yen potongan kasebut ora kudu dibuang.

Yen sampeyan nggunakake robot kuwi, sampeyan bisa nindakake apik ing pekarangan, nanging sampeyan kudu ora lali yen sampeyan kudu disiram ing kasus saka kemacetan berkepanjangan. Nalika kembang lan tetanduran asring diwutahake, lawn asring dilalekake.

Kanggo nggampangake pertukaran udara lan hadiah Banyu lan pupuk kudu diterusake sepisan taun. Iki amarga lawn felt lan lumut diilangi lan lawn bisa ambegan maneh. Langkah iki utamane penting nalika sampeyan nggunakake robot penggilingan, amarga iki bakal "nyelehake" potong tips suket cilik menyang pekarangan, ing ngendi biasane pupuk. Nanging, ing kahanan cuaca sing ora becik, felt uga perlu, sing kudu dibusak.

Pitakonan iki asring dibahas mower ing

Nalika iku bermanfaat mower?

Bener, saben mowing rumput angel utawa ora cukup wektu. Utamané kanggo penderita alergi, iku minangka relief nyata.

Carane mesin pemotong ngerti ngendi drive lan ngendi ora?

Biasane, kabel pembatasan dilebokake. Iki diadaptasi karo kahanan lan njamin menawa robot njaga bushes lan kasur. Dheweke mandheg ing wit utawa dolanan sing ana ing taman.

Apa sing kudu dilakoni?

Saiki ana robot ngobong karo sensor hujan. Paling pangguna njupuk alih stasiun pengisian, lan iki ora ninggalake "wedhus elektronik", utawa bali ana nalika pisanan tiba. Yen penggilingan ora nduweni sensor udan kaya, disaranake kanggo ngilangi permukaan kanggo njaga. Nanging ing prinsip pemotong uga bisa nggarap udan.

Carane bisa mower ngerti ngendi durung?

Pemusik drive miturut prinsip sengaja. Padha njamin wis rampung kabeh wilayah. Sanalika juru potong kudu mungkasi, contone amarga wit sing ana ing dalan, dipateni banjur lunga bebarengan nang endi wae.

Carane aku ngerti carane kuat sandi mower kudu?

Manufaktur nunjukake ing piranti kasebut, kanggo area pekarangan sing cocok. Paling mbedakake antarane 500 kothak meter, antarane 500 lan 1.000 kothak meter lan ndhuwur. Yen ana sing nganggep statement kasebut, kita nggawe mesin pemotong, kabeh wilayah kanggo drive.

Apa aku nganggo lereng ing kebon?

Yen iki ora luwih saka 35% dhuwur, banjur ing kahanan normal nggawe saben robot nyubur. Yen luwih steeper, mesthine bakal dituduhake ing dealer lan tuku piranti khusus.

Carane aku mindhah kabel watesan?

Supaya pemandian ora nggarap beton, kayu utawa plastik, mbusak jarak tartamtu lan nyelehake kabel pembatas ing kono. Biasane, matesi kabel lan alat sing diperlokake kalebu ing ruang pemotong.

Trik: Yen sampeyan nyelehake pinggir rake dadi plabuhan endi mesin pemotong wis rampung, robot bisa mow menyang ujung lan ora ana pinggiran sing kudu diresmekake maneh.

Die Kabel bisa dituntun liwat suket utawa malah ing ngisor iki. Ambane bisa nganti 10 cm, kene sampeyan kudu katon ing manual. Banjur kawat kasebut ora katon lan ora ana uga. Nanging, ora bisa mbenerake, yen ana owah-owahan ing amben tanpa mbalekake maneh.

Apa volume piranti kasebut?

Ing kasus sing normal, mesin pemotong kudu ora banter tinimbang panyedam vakum lan saéngga ora ngganggu pemilik utawa tanggané. Ora bisa dibandhingake karo pemotong rumput konvensional.

kesimpulan

Kabeh ing kabeh, robot mowing iku apik nalika sampeyan duwe lawn luwih gedhe. Nanging sampeyan aja lali goleki lan ngati-ati.

Rating: 5.0/ 5. Saka swara 1.
Mangga ngenteni ...