lenga linseed

0
676
Lein-lenga-tuku-2

Minyak goreng lenga: enak, sehat lan serbaguna

lenga linseed wis dianggep minangka salah sawijine lenga sing paling sehat kanggo akehe abad. Alesan kanggo iki dumunung ing komposisi asam gizi lan lemak sing terkenal lan sehat. Lenga kacang buncis saiki dianggep dening akeh naturopaths lan nutritionists minangka block bangunan terkenal kanggo diet imbang lan uga dokter sing tambah yakin ing efek positif saka lenga sayur-sayuran. Carane sampeyan nyatakake kabeh informasi penting babagan lenga pijar lan lenga ing artikel iki?

Aplikasi lan efek

Flaxseed oil wis dibuktekake kanggo digunakake ing abad tengahan lan ing jaman kuna kanggo ngobati akeh jinis penyakit fisik. Ing 15. Ing abad kaping 19, akeh pelukis sing misuwur nemu lenga kualitas dhuwur lan digunakake kanggo produksi cat minyak.

Lein-lenga-2
Dina iki kita nggunakake lenga biji lenga ing macem-macem formulir lan ing akeh wilayah urip saben dina. Apa ing pawon, kanggo tujuan medis, ing industri utawa ing pakaryan - minyak biji rami wis dadi komponen penting ing pirang-pirang produk.

Nanging, lenga iku penting banget kanggo efek kesehatan sing penting, sing duweni efek banget ing kabeh sistem kardiovaskular, uga ing balung lan sendi. Pungkasan, nanging paling ora, lenga lenga nduweni rasa sing apik banget lan uga misuwur banget minangka impregnation kanggo kayu - sing bener kabeh-rounder sing ngirim ora ilang ing kluwarga.

Sifat khusus lenga lenga

Minyak goreng kacang buncis digawe saka flaxseed lan wis suwe dianggep minangka salah sawijining minyak sayur sing paling berharga ing pawon. Jeneng Latin yaiku Linum usitatissimum. Lenga bisa digunakake kanthi apik ing pawon kanggo nyiapake macem-macem masakan. Rasa pedas lan rada pait dadi becik kanggo, ing antarane bab liya, panyimpenan roti. Wong sing digunakake kanggo ngapresiasi akeh keuntungan saka Linum usitatissimum lan supaya akeh digunakake ing pawon, nanging uga kanggo produksi kosmetik.

Lein-lenga-lapangan-2Linum lenga migunani banget sugih ing asam lemak Omega-3 lan mulane cocog kanggo nambah diet kanthi cara sing seimbang. Atribut positif sing bisa diakibatake asam lemak omega 3 dikenal:

- Sampeyan pisanan sing dipilih kanggo penyakit kardiovaskular.
- Padha duwe efek positif ing paningale.
- Padha nguatake otak.
- Padha mbantu tetep bisa konsentrasi.

Kajaba iku, Linum lenga usitatissimum ngandhut macem-macem kabeh bahan sehat. Campuran iki uga positif ngenali tingkat lipid getih lan bisa nambah kadar kolesterol. Mulane, lenga mentega kaya asring digunakake minangka cara perawatan alternatif kanggo ngedhunake tingkat kolesterol ing pengawasan medis.
Diabetes yaiku penyakit liya sing bisa dikontrol utawa dicegah dening minyak biji rami, supaya wong sing kena pengaruh bisa nyuda drastis jumlah insulin sing dibutuhake. Kajaba iku, njupuk lenga bisa ngedhunake tekanan getih ing jangka panjang.
Kajaba iku, disaranake khusus kanggo penderita alergi, amarga mbantu ngiyatake pertahanan membran lendhese sing luwih kuat.

Asil saka kabeh pasinaon lan tes sadurunge wis arang banget positif. Mulane, lenga lenga asring minangka kabeh-rounder bener.

Asal lan produksi

Ana pirang-pirang jinis lenga lenga. Yen lenga sing ditemokake kanthi proses pressing cold, dianggep dadi kualitas dhuwur, amarga ing kasus iki digunakake ing produksi mung suhu sing kurang, supaya sipat karakteristik wis ditahan lan bahan ditanggulangi mung alon-alon. Lempung sing ditrapake banjur dibuang saka lenga murni sing dipundhahar. Iki nggawe becik kanggo konsumsi mentah utawa kanggo tujuan farmasi.
Biasane sampeyan uga bisa nemokake lenga biji sing diarani "Oxyguard" utawa "omega safe". Iki uga lenga sing didandani dening mendem. Nanging, lenga iki digawe ing sangisore tutup protèktif. Iki kudu nyegah kontak saka lenga kanthi hawa, supaya daya tahan mundhak.
Ing sektor kerajinan, siji migunakake lenga sing diduweni dening apa sing diarani panas, amarga iki isih akeh materi lendhut lan digantung. Lenga sing ditapis uga dipigunakaké sacara eksklusif ing industri kerajinan, minangka pelarut kimia sing dipigunakaké sawisé extraction kanggo misahake lenga murni saka filtrat. Cara loro kasebut ilang bahan-bahan larang, supaya ora dianjurake kanggo diet kita.

linseed rasaMinerals lan vitamins

Mineral lan vitamins ing Linum lenga migunani banget migunani kanggo kesehatan kita. Isine akeh lesitin, protein, kadmium, lan linamarin (babagan persen 20). Saliyane provitamin A sing terkenal, vitamin C, D, E lan K uga kalebu, uga B1, B2 lan B6. Unsur penting liyane yaiku sterols, pantothene, asam folat lan nikotinat. Unsur jejak sing ana ing minyak (wesi, kalsium, kalium, kalsium, seng, magnesium, yodium, sodium, tembaga) lan mineral wigati banget kanggo diet kita.

Supaya asam lemak tak jenuh dadi migunani kanggo kesehatan, njupuk 40 kanggo 50 g saka flaxseed cukup kanggo memenuhi syarat saben dina diwasa. Minyak kelapa sawit sing dikenal, lenga Linum usitatissimum nduweni konsentrasi paling dhuwur saka asam lemak Omega-3. Isi asam lemak penting bisa nganti sepuluh kaping luwih dhuwur tinimbang ing lenga iwak.

úa

Bahan-bahan akeh ing lenga Linum usitatissimum bisa ngasilake kuwatitas kita. Gumantung ing wilayah produksi linseed, komposisi asam lemak omega-3 sing ana ing lenga bisa beda-beda. Contone, minyak bisa ...

  • 10% asam lemak jenuh (umpamane, asam palmitat, asam stearat) lan asam lemak monoaktanatum% 18
  • Asam lemak polyunsaturated 72 (umpamane, asam oleat, Omega-6 lan asam Omega-3-linoleat)

Saliyane ing asam lemak polyunsaturated ing siji bab 12 - 24% omega-6-linoleic asam lan 45 - 70% omega-3 asam lemak asam alpha-linolenic bisa sing. Mung proporsi minyak cumin ireng duwe proporsi sing dhuwur banget, lan efek kesehatan sing positif uga wis diteliti ing akeh studi nganti saiki. Akeh persamaan ing efek saka loro lengo sing ditemokake, sing amarga tingkat asam lemak dhuwur.

Wirkung

Isi dhuwur asam lemak ing minyak nabati ndhukung transportasi impuls syaraf lan uga nyumbang kanggo kasunyatan yen saraf kurang rusak. Lenga biji rami bisa mènèhi pengaruh marang sistem saraf uga nyengkuyung ngobati penyakit kasebut liwat sifat gizi kasebut.
Asam lemak uga bisa mbentuk sel saraf ing awak, sing penting banget kanggo otak kita. Anak-anak lan remaja kudu mbutuhake asam lemak omega 3, supaya jaringan sel syaraf bisa berkembang kanthi bener.
Sejatine, lenga lenga bisa mbiyantu karo kabeh jenis penyakit saka sudut pandang medis:

1. Iki ngalangi aterosklerosis (arteriosklerosis), amarga khususe asam alpha-linolenat sing duwe efek hambat tumrap prosès inflamasi ing awak.
2. Keluhan Osteoarthritis uga bisa ngatasi.
3. Sampeyan bisa nyegah diabetes amarga ngurangi tingkat gula getih sawise mangan. Tingkat glukosa getih sing luwih dhuwur dianggep faktor risiko utama kanggo perkembangan diabetes.
4. Minyak sawi asih bisa nyuda gejala Rhema.
5. Nutrisi sing ana ing minyak nabati duwe efek anti-peradangan sing kuat, supaya risiko penyakit arthritis bisa dikurangi.
6. Omega 3 asam lemak ing lenga bisa ngatur tekanan getih.
7. Iku bisa ngreksa marang serangan jantung, amarga strengthens sistem jantung dening njupuk sing awak kita terus-terusan diwenehake karo gizi lan energi lan bebarengan dibusak bahan sampah asil saka metabolisme.
8. Ing kasus vleicis utawa varicose veins lan phlebitis, amarga aliran getih sacara signifikan meningkat dening asupan biasa omega-3 asam lemak.
9. Iku nglindhungi stroke, amarga ndadékaké kanggo nyilikake getih, supaya bisa mili unshindered bali menyang otak kita.
10. Paling ora, lenga bisa ngedhunake tingkat kolesterol LDL lan kanthi mangkono nyegah terapi sing luwih serius.

Rekomendasi lenga rempah-rempah

Dosis lan aplikasi

Apa sing ditrapake kanggo tetanduran panganan lan panganan, uga ditrapake kanggo minyak biji lenga: Mung ing dosis sing bener, bisa uga migunani kanggo kesehatan. Ing tangan liyane, dosis sing dhuwur uga bisa ngrusak awak kita.

Dosis penting kira-kira gram 100 minyak saben dina. Mbokmenawa ora ana sing bakal teka kanthi gagasan kanggo ngonsumsi jumlah kasebut, sebabe sing overdosis sing bisa uga dianggep ora mungkin. Nanging, amarga saben wong Sejatine apa sing ditanggepi beda lan nyedhiyani Omega-lemak sing 3 sing getih kita wis diencerke, sampeyan kudu ora njupuk luwih saka maksimum 3 tablespoons Linum usitatissimum lenga dina ing kawitan.

Sampeyan perlu kanggo asam lemak bisa ditutupi kanthi cara sing béda. Sampeyan bisa njupuk murni minyak sajian murni - luwih becik ing wayah esuk sadurunge sarapan - utawa sampeyan milih kanggo Leinölkapseln. Saka kasebut, loro kapsul dijupuk saben dina karo sawetara banyu. Mbok duwe lenga sayur-sayuran kualitas uga mung ngetik ing kadhemen pangan: 1 - 2 tablespoon ing smoothie Panjenengan, liwat salad utawa kanggo panyulingan sayur-sayuran lan kentang (sawise masak) tumindak kene wis Ajaib.

Efek samping saka flaxseed

Amarga komposisi nutrisi, Linum usitatissimum dianggep minangka salah sawijining lenga sing paling séhat. Nanging, uga bisa dadi bahaya kesehatan kanthi telung cara:

1. Bahaya kesehatan amarga oksidasi?
Proses oksidatif saka paparan oksigen, sing asale saka bukaan sing kerep lan dawa lan panyimpenan utawa panyimpenan sing dawa, bisa dadi resiko kanggo kesehatan kita. Lengo iku banjur bisa dimasak lan dadi rancid, sing bisa duwe efek negatif ing weteng, pencernaan lan kesehatan sakabèhé. Mulane, sampeyan kudu tansah nggawe manawa lenga isih ana ing kawitan kelas sadurunge nggunakake.
2. Apa bisa overdosis?
Sapa sing overdoses saben dina lenga bisa ngrasakake kesehatane. Siji sendok teh minyak saben dina cukup kanggo nemokake asam lemak Omega 3 lan 6 minangka tambahan kanggo diet sehat. Yen sampeyan ora yakin apa dosis sing tepat kanggo sampeyan, sampeyan bisa njaluk dhokter kanggo dhokter.
3. Tingkat kadmium banget?
Ora ana kahanan sing tuku mirah, lenga olahan sing dienggo, amarga kabeh produk saka kultivar konvensional bisa duwe beban kadmium sing tambah. Iku logam abot sing mbebayani, sing dipigunakaké utamané kanggo pambuahan bumi kanggo panggunaan.

Aplikasi lenga lenga kanthi bener

Studi ing lenga lenga

Kathah informasi babagan studi ilmiah babagan minyak biji lenga bisa ditemokake ing Internet. Iki ora mung asil panaliten saka Eropah, nanging sacara internasional, èlmu iki prihatin karo sifat lan keuntungan kesehatan saka minyak biji rami. Kajaba iku, akeh asil nyedhiyakake kawruh babagan bahan-bahan sing tepat, kayata panaliten sing dianakake dening Institut Ilmu Kardiovaskular Universitas Manitoba, Kanada. Ora mung zat aktif sing kadhaptar, nanging uga asam lemak Omega 3 sing disebutake kanthi banget. Sampeyan ditemokake yen Linum lenga usitatissimum utamane mbiyantu nyerang kolesterol ala (LDL). Nalika ngedhunake kolesterol, uga duweni efek positif ing jantung manungsa. Infark jantung bisa dicegah kanthi cara iki, amarga lenga lenga ora nyebabake kolesterol ala ing prau. Kajaba iku, para peneliti uga nyatakake sipat anti-inflammatory flaxseed lan efek nyegah saka macem-macem penyakit.
Salajengipun, kathah artikel babagan panuntun online medis diterbitake ing Internet. Sapa sing kepengin maca artikel kasebut biasane ora perlu nggoleki wektu sing suwe. Contone, utamane menarik, misale, saka Universitas Maryland, USA. Laporan iki wis diterbitake kabeh ing homepage Universitas lan nangani macem-macem studi babagan biji rami lan lenga. Efek positif ing sistem kardiovaskular lan tingkat kolesterol dikonfirmasi ing kene.
Ing efek positif kanggo wanita ing menopause wis kasebut ing sinau: 40 gram flaxseed saben dina kudu nggawa babagan prabédan drastic ing syarat-syarat gejala kayata kelip-kelip panas lan bandhulan swasana ati. Nanging, adoh, iki ora bisa dikonfirmasi kanthi jelas. Kanggo mbuktekake efek ing menopause, riset luwih lanjut perlu.
Ora trep mesthi wae studi sing menehi hasil karo keuntungan kesehatan saka minyak Linum usitatissimum kanggo pasien kanker. Contone, laporan riset babagan kanker payudara nyatakake yen ngambakake rambute ora mung nyuda resiko kanker payudara nanging uga nyegah tumor tumor. Hasil liyane wis samesthine ing mangsa ngarep. Ing kéwan kéwan, efek minyak Linum usitatissimum uga dites ing kanker usus, uga kanker prostat. Uga ditemokake ing loro gambar klinis sing konsumsi flaxseed utawa minyak mbebayani sel kanker. Sumber ing ngisor iki.

Laktik kacang di dapur

Minyak sawi asih minangka salah sawijining minyak sayur paling wigati ing pawon amarga dianggep kaya asam lemak Omega 3. Mulane, siji sendok teh minyak cukup ing dina kanggo memenuhi kebutuhan saben dina asam lemak omega-3.
Pancen, sampeyan ora kudu ngetokake lenga. Mulane, luwih disenengi kanggo pananduran lan adonan panen. Rasa lenga lenga ketel adoh banget karo lonthe rwaning seger, uga karo sprouts. Kanggo iki, lenga sayur-sayuran kanthi kualitas apik bisa uga diadhepake ing sajroning pamaburan. Malah karo saos kentang panas, lenga kualitas dhuwur cocok banget. Contone, ing Spreewald lan ing Lausitz, kentang sing digodhog karo krupuk goreng utawa keju sing disusun karo lenga lenga.

Tuku lan nyimpen minyak biji lenga

Lenga rempah-rempah kudu tansah diprodhuksi sacara sah, amarga mung bisa ngasilake efek lengkap mesthi. Amarga asam lemak tak jenuh sing ana ing Linum usitatissimum, lenga nabati sensitif banget marang udara lan ngoksidasi kanthi cepet. Yen kasebut ing kontak karo udara utawa cahya, bakal dadi rancid ing wektu sing cendhak banget lan uga entuk rasa pahit amergo peptide sing diwujudake. Saenipun, lenga kasebut kudu disimpen ing botol kaca peteng kanthi tanggal nggunakake. Sawise nggunakake, botol kudu ditutup kanthi apik. Umumé, lenga bisa digunakake sakwéné rong sasi saka tanggal pabrik.
Mulane ora dianjurake kanggo tuku ing advance, nanging lenga sayur-sayuran kudu tansah bisa dikonsumsi secepat mungkin. Tansah botol garing, peteng lan kelangan ing kulkas.

kesimpulan

Kanggo kesehatan sampeyan, bisa dadi migunani kanggo njupuk tablespoon saka minyak biji lenga saben dina. Uga malah bisa kanggo nyegah penyakit kanthi njupuk kasebut. Nanging, lenga sayur-sayuran mesthi ora panacea. Yen nyedhiyakake penting kanggo diet seimbang, sehat lan golek suplemen sehat, lenga flaxseed lan flaxseed bisa dianjurake. Mangkono, sampeyan nambah diet kanthi proporsi dhuwur saka bahan bakar lan pencernaan, uga minangka campuran sing seimbang saka vitamins lan mineral.

Rujukan kanggo pasinaon:

Avelino, Ana Paula A.; Oliveira, Gláucia MM; Ferreira, Célia CD; Luiz, Ronir R .; Rosa, Glorimar (2015): Efek aditif saka suplemen minyak biji lenga ing profil lipid wong diwasa lawas. Ing: Intervensi klinis nalika tuwa 10, p. 1679-1685. DOI: 10.2147 / CIA.S75538.

Han, Hao; Qiu, Fubin; Zhao, Haifeng; Tang, Haiying; Li, Xiuhua; Shi Dongxing (2017): halal Flaxseed Oil Ngalangi Western Koleksi Diet-mlebu Lemak penyakit ati nonalcoholic ing apolipoprotein E Clurut kalah. Ing: Kedokteran oksidatif lan umur dawa selular 2017, p. 3256241. DOI: 10.1155 / 2017 / 3256241.

Hashempur, Mohammad Hashem; Pandhawa, Kaynoosh; Ashraf, Alireza; Salehi, Alireza; Taghizadeh, Mohsen; Heydari, Mojtaba (2014): Efek Linum usitatissimum L. (linseed) lenga ing sindrom carpal tunnel entheng lan sedheng. Trial klinis sing dikontrol sacara random, ganda, placebo. Ing: Daru: Jurnal Fakultas Farmasi, Universitas Sains Medical Tehran 22, p. 43. DOI: 10.1186/2008-2231-22-43.

Goyal, Ankit; Sharma, Vivek; Upadhyay, Neelam; Gill, Sandeep; Sihag, Manvesh (2014): Lilin lan flaxseed lenga. A medicine kuna & pangan fungsional modern. Ing: Jurnal ilmu pangan lan teknologi 51 (9), p. 1633-1653. DOI: 10.1007/s13197-013-1247-9.

Yang, Wei; Fu, Juan; Yu, Miao; Huang, Qingde; Di Wang; Xu, Jiqu et al. (2012): Efek lenga flaxseed ing sistem anti-oksidatif lan eritrosit membran ing tingkat glukosa dhuwur. Ing: Lipid ing Kesehatan lan Penyakit 11, p. 88. DOI: 10.1186/1476-511X-11-88.

Rating: 5.0/ 5. Saka swara 1.
Mangga ngenteni ...