Gearing

0
1156

Hutang 5 yuta duwe perusahaan utawa komunitas, akeh banget. Nanging jumlah conto iki ora menehi informasi babagan utang perusahaan, kotamadya utawa negara. Luwih, wong kudu utang dhuwit Gearing, Nanging, derajat utang ora mung dumadi saka utang total, nanging tokoh-tokoh ekonomi liyane uga duwe peran ing kene. Iki kalebu, contone, revenue, utawa luwih tepat, keuntungan sing diduweni. Sing terakhir tegese wiwit, sawise ngurangi kabeh biaya, usaha lan uga bisa digunakake kanggo mbayar utang. Ing istilah finansial, rasio utang ditemtokake dening rasio antarane utang lan ekuitas.

Beda karo tingkat utang

Saliyane ing tingkat normal utang, isih ana variasi liya. Iki kalebu, contone, rasio utang dinamis. Pitungan utang ora adhedhasar ekuitas, nanging ing aliran awis. Mesthi, pitakonan iki muncul, kok kudu nemtokake derajat utang ing perusahaan, kotamadya utawa negara? Iki utamané amarga pendanaan. Asring perlu kanggo mbiayai silihan saka bank lan perusahaan pembiayaan. Mesthine, padha arep netepake mundhut kredit kanthi cara sing murah. Nanging, laporan keuangan utawa kaya kerep menehi informasi sethithik babagan kondisi keuangan sing nyata. Mung amarga mung asring mung jepretya jembar nganti setahun lan gambaran umum ora ana. Kanthi nyedhiyakake informasi babagan derajat utang, bank bisa nemtokake manawa panggawe luwih akeh lan uga pambayaran lan tarif kapentingan uga layak. luwih dhuwur derajat utang, ibukutha sing kurang gratis perusahaan utawa kotamadya wis. Akibaté, likuiditas uga bakal mudhun, sing bisa nyebabake kasunyatan manawa pinjaman luwih ora maneh utawa maneh ing tingkat sing dikarepake. Lan sanajan bank-bank isih ngetrapake, bisa uga duwe tingkat kapentingan sing dhuwur utawa mbutuhake agunan. Apa sing pungkasan bisa berkembang dadi lingkaran setan, amarga iki bisa nyebabake kenaikan tingkat utang luwih akeh, sing banjur nduwe dampak negatif marang keberhasilan utang lan likuiditas.

Bisa duwe konsekuensi serius minangka wates ndhuwur

Nanging, jumlahe utang ora bisa ditindakake ing bab liyane. Yen, contone, kontrak Financing wis ana, wates ndhuwur utang bisa disetel. Iki diformulasikan ing rasio utang marang ekuitas. Yen tingkat iki ngluwihi, iki bisa duwe akibat serius. Yen dadi obyek kontrak, iku minangka pambedo kontrak. Biasane kontrak Financing ditanggepi sawise periode wektu sing cendhak kanggo ngurangi utang. Kene, banjur, hak pamblokiran sing luar biasa, banjur ngasilake kabeh klaim kredit sing kena dibayar langsung. Kaya sing katon saka iki, derajat utang ora mung bisa nyedhiyakake derajat informasi nanging uga minangka bagian integral saka kontrak. Mulane, perusahaan jadi nganggep bisa netepi level utang sakcukupe.

Related Links:

Ora ana undhang.
Mangga ngenteni ...