undhang banking

0
1077

Ing undhang banking (KWG) yaiku hukum Jerman sing tujuane dadi regulasi pasar lan aturan pasar sistem kredit.

Undhang-undhang Banking ditrapake kanggo institusi layanan finansial lan institusi kredit (pirsani § 1 para 1 S. 1, para 1a S.1, para 1b).

Tujuan utama lembaga kredit kasebut yaiku:

- pengawetan lan njogo kapasitas fungsi ekonomi kredit
- pangreksan institusi kreditur kélor saka mundhut simpenan

Ing tartamtu, nuduhake ing § 6 KWG sing tugas saka BaFin ngatur (BaFin). Mulane BaFin wis miturut § 6 para. 1 kanggo supaya disebut-pengawasan lembaga, sing kanggo ngleksanani kasil saka layanan financial lan institusi kredit lan liyane ing pigura, pengawasan negara umum deplorable ing Finanzleistungs- lan kredit kinerja tepat transaksi perbankan utawa layanan financial kanggo lan kanthi mangkono nyegah kedadeyan sing pinunjul kanggo kabeh ekonomi.
Nanging, iki jinis pengawasan wis digawa metu mung ora kanggo nglindhungi konsumen individu utawa melasi, nanging serves kanggo nglindhungi kabeh kredit ing umum lan kapercayan umum fungsi saka layanan financial lan institusi kredit. Undhang-undhang Banking diadopsi minangka reaksi krisis perbankan 1934 ing Jerman lan mlebu ing sawijining taun sabanjuré ing wangun pisanan.

Undhang-undhang Perbankan lan peraturan-peraturan tambahan ngenali watesan sing mbatesi ing institusi kredit, sing mbatesi kemungkinan bank-bank bisa njupuk risiko tartamtu. Aturan kasebut bisa dikategorikaké miturut jinis risiko winates:

Resiko standar:
- § 10 KWG; Ngatasi risiko default counterpart karo dana dhewe (Solvency Regulation)
- §§ 13, 14 KWG; Pinjaman gedhe lan silihan yuta dolar

Risiko pasar:
- § 10 KWG; Risiko Prediksi Panggonan Pasar kanthi Dana Sendiri (Regulasi Solvensi)

resiko likuiditas:
- § 11 KWG (sing ditemtokake dening Peraturan Likuiditas)

Resiko operasi:
- § 10 KWG; Risiko operasi liwat dana dhewe (Solvency Regulation)
- § 13 para 2 KWG; cahya gedhe
-§§ 15, 17 KWG; kredit organ
-§ 18 KWG; Pemeriksaan kondisi ekonomi
-§ 25a KWG; kewajiban organisasi (anti-dhuwit uang, §§ 25b kanggo 25i KWG)
-MaRisk minangka konkretisasi § 25a KWG
-§ 32 para 1 KWG; ijin

Risk Informasi:
- § 23 KWG; ban iklan
- §23 a KWG; njamin simpenan
-§§ 39, 40 KWG; Perancangan Sparkasse, Bank, Bankir, Volksbank

hukum

Undhang-undhang Banking menehi basis legal dening Bundesbank lan BaFin bisa nampa informasi saka bank-bank lan duwe pengaruh langsung marang institusi kredit.
Ing Undhang-undhang Tanggung Jawab, kewajiban nglaporake lembaga-lembaga sing diawasi yaiku:

Kewajiban umum kanggo nyedhiyakake informasi:
- § 44 KWG
Informasi lan audit institusi: Bank duwe kewajiban umum kanggo nyedhiyakake informasi babagan kabeh perkara bisnis, sanajan tanpa acara khusus.

Informasi babagan solvensi
- § 10 KWG gegayutan karo Ordo Solvency: Bab iki nyatakake alokasi dana dhewe saka kabeh institusi kredit. Kode total saben wulan digawe. Sampeyan uga perlu kanggo maneh lan nyetujui model bank.

Informasi babagan likuiditas

§ 11 KWG ing Peraturan Likuiditas magepokan: posisi likuiditas saka bank-bank wis dijelaske nganggo peta dening nggawe aspek likuiditas saben wulan.

paparan gedhe

- §§ 13, 13a, 13b KWG: Kredit gedhe: Bank kudu nglaporake silihan gedhe saben waktu. Wektu pelaporan kanggo langit-langit kredit gedhe mung bisa ngluwihi idin BaFin. Jumlah sing ngluwihi siling kredit gedhe kudu tundhuk dana tambahan dhewe. Peraturan luwih gedhe babagan kredit ukuran diatur ing Gross- und Millionenkreditverordnung (GroMiKV).

Akun saben wulan lan tahunan

- § 25 KWG: Statistik neraca bulanan (saben wulan pembayaran) menyang Deutsche Bundesbank sing kudu dilakokaké dening BaFin.

- § 26 KWG: Presentasi laporan keuangan, laporan audit lan laporan manajemen

Related Links:

Ora ana undhang.
Mangga ngenteni ...