Pesawat kendhali jarak jauh

0
1231
ayo sm flyer i

Pesawat jarak jauh seneng populer ing kalangan remaja lan wong diwasa. Kadhang-kadhang uga komplek lan luwih saka mung dolanan. Model cilik dirancang khusus kanggo penerbangan njero ruangan, nalika pesawat model paling dirancang kanggo panggunaan ruangan.

Apa pesawat sing dikontrol karo pesawat jarak jauh

ing pesawat sing dikontrol karo pesawat jarak jauh iku babagan kapal Model, sing duwe ciri penerbangan nyata. Kontrol remot radio ngontrol panrima modhèl lan mesin (kajaba glider) ing pesawat, sing banjur miwiti lepas landas lan mundur, nguripake, mandhap lan kebangkrutan. Ana banget kaya urip Replicas model nyatasing ora kaya kabeh model. Sampeyan uga bakal nemokake pesawat olahraga sing prasaja, sing nduweni siji utawa luwih baling-baling (sing cocog karo akeh mesin). Sangat populer yaiku replika jet tempur, iki karo Propeller utawa impeller sing dilengkapi. Impeller dibungkus ing baling-baling omah, sing uga ngidini instalasi internal ing model lan khusus kanggo model jet digunakake. Replikasi penerbangan militer lan sipil sing kasedhiya ing manufaktur paling akeh. Sijine jenis khusus glider jarak jauh sing ditambah karo mesin bantu (motor Sailer, Motor glider).

Operasi pesawat jarak jauh

a pesawat sing dikontrol karo pesawat jarak jauh yaiku siji pesawat nyata, Biasane mbutuhake motor kanggo nggayuh kecepatan sing dibutuhake. Yen kecepatan ambane ing swiwi cukup dhuwur, mula mabur.

Kaya kapal-kapal sing nyata, perlu kanggo ngontrol. Gumantung model, ana kemudi, kendhali lan lift:

  • A defleksi saka timur nyebabake siji menyang ngiwa utawa

tengen.

  • Operasi elevator nyebabake pesawat munggah utawa mudhun (slope utawa abang sumbu longitudinal).
  • Ailerons ngidini rotasi babagan sumbu longitudinal utawa miring.

Babagan remot kontrol bisa cocok Pandhuan liwat radio Mulane dheweke dikirim menyang modhèl kapal RC disebut. RC stands for Radio Control lan jeneng kontrol utawa kontrol liwat printah radio. Panrima nampi sinyal lan banjur nyopir servomotor, sing nglakokake perintah kasebut lan nyetel miring. ing model Motor dikontrol dening remot kontrol lan kecepatan mesin. Nganggo mesin Mesin listrik lan pembakaran kasedhiya. Perkembangan dadi ing elektrik Motors lan teknologi baterei gadhah, motor listrik wis umumé diganti mesin pembakaran ing model profesional olahraga ngendi kinerja luwih dibutuhake.

Komponen individu

Saliyane model pesawat dhewe, sawetara komponen yaiku bagean saka model siap-tol lengkap.

Kontrol remot radio

Kontrol remot radio ngidini pangguna ngirim "printah" menyang modhèl. Ana rong joysticks sing kasedhiya, kang horisontal lan vertikal bisa dipindhah. Iki ngidini printah kontrol kanggo kemudi lan uga kontrol motor supaya gampang banget. Gumantung model lan fungsi, unsur kontrol liyane bisa uga ana, umpamane ganti kanggo gear pendaratan sing bisa ditarik. Kanggo saben fungsi siji-sijine saluran sing dibutuhake. Mulane, pemancar duwe saluran akeh, kanthi paling ora siji kontrol saluran 3 wis dianjurake kanggo model motor. Mesthi, kontrol karo saluran sing luwih akeh ngidini macem-macem fungsi utawa pager bisa dikontrol. Iki ngidini siji pesawat sing dikontrol karo pesawat jarak jauh bakal luwih angel kanggo wiwitan nguwasani pesawat kasebut. Sawijining kios biasané nyebabake kacilakan model, kayadene kasus pesawat nyata, utamane yen iki kedadeyan ing ngisor dhasar.

Frekuensi lan frekuensi kisaran

Kanggo RC model olahraga Range frekuensi beda sing kasedhiya. Kanggo sawetara wektu, saluran tartamtu ing pita frekuensi 27 MHz, 35 MHz lan 40 MHz wis disetujoni ing Jerman. Penting kanggo dicathet menawa sawetara 35 MHz mung disetujoni kanggo pesawat model. Iki nambah keamanan amarga pangguna liyane model RC, contone mobil-mobil sing dikontrol karo kendhali utawa kapal, frekuensi pesawat model ora bisa ngganggu. Ora cukup suwe ana kisaran GHz 2,4 kanggo model RC ngakoni. Ing wektu sing padha, teknologi transmisi lan panrima wis nambah ing wilayah iki. Gumantung ing stasiun, saluran sing ora diisi gratis saiki dijupuk kanthi otomatis. Pemancar lan panrima uga disetel kanggo siji liyane supaya kontrol remot liyane ora bisa ngontrol model.

Penerima

Mesthi, panrima kudu cocog karo pemancar sing digunakake ing istilah frekuensi lan saluran transmisi. Dheweke butuh sumber daya, sing biasane diwenehake dening baterei model. Piranti kasebut nampi sinyal transmiter lan ngontrol servos utawa pengendali sing disambungake kanggo kontrol motor. Ing wektu sing padha, nyedhiyakake servos utawa pengendali sing disambungake kanthi daya.

Engine

kanggo pesawat sing dikontrol karo pesawat jarak jauh Mesin-mesin elektro lan bakar kasedhiya. Nanging, paling "pilot amatir" seneng motor listrik. Iku bakal ora ana campuran bensin needed, polusi gangguan luwih murah lan ora ana bocor. Mesin pembakaran meh digunakake mung dening para profesional, sing nyedhiyakake, misale, model luwih gedhe lan luwih abot. Kinerja motor listrik modern (contone motor brushless) cukup kanggo pangguna paling akeh. Mesin pembakaran internal uga duwe kerugian sing kudu dikendhalekake lan kudu dipecat. Motor elektrik nyebabake tombol sajrone saiki sing dibutuhake (baterei baterei) kasedhiya.

Ing servomotors (servos)

Ing meh kabeh model RC kudu ditindakake obahe. Dadi kanggo nyetel kemudi ing RC Car, nyetel rudder ing RC Kayak utawa operasi saka panah ing pesawat sing dikontrol karo pesawat jarak jauh, Tugas iki ditindakake dening servomotor listrik cilik, servos. Padha kasedhiya ing ukuran sing beda-beda lan karo pasukan ngatur sing beda. Mesin pembakaran internal uga mbutuhake servo kanggo ngontrol daya liwat throttle.

Kontrol kacepetan utawa kontroler kecepatan

Motor elektrik ora dikontrol liwat servo kaya mesin pembakaran. Sampeyan butuh regulator sing ngontrol voltase motor listrik. Regulator iki, uga disebut pengontrol kacepetan, kasedhiya kanggo voltase sing beda-beda. ing mobil RC lan sawetara boats RC Padha uga ngidini nulak, apa a pesawat sing dikontrol karo pesawat jarak jauh Mesthi, superfluous.

Teknologi baterei (akumulator)

Baterei energi panyimpenan, Lagi maneh bisa diisi ulang lan nyedhiyakake energi sing dibutuhake kanggo model RC kasedhiya. Asring uga ana ing remot kontrol Radio, Kanthi interkoneksi saperangan sel, tegangan sing dikarepake wis kasedhiya, contone, sel voltase 6 x 1,2 nyebabake paket baterei karo 7,2 V. Tegangan kasebut dituduhake ing baterei kanthi voltase, kapasitas

ing mAh. kanggo model RC Contone, baterai nickel-metal hydride (NiMH) asring dipigunakaké sing nduwèni mupangat dhéwé, umpamane Kraftmax Racing Pack, Saliyane konektor kudu ing pesawat sing dikontrol karo pesawat jarak jauh disaranake bobot lan mesthi dimensi baterei.

Kraftmax racing pack pack with Tamiya plug (7,2V, NiMH, 5000mAh) indicator
  • Cakupan suplai: 1x Kraftmax pack racing baterai isi ulang dengan Tamiya plug - 7,2V / 5000mAh

tip:

Baterai kudu recharged sawise digunakake. Iki mbutuhake pangisi daya. Profesional nggunakake pangisi daya khusus, sing uga ngidini perawatan, pangukuran kapasitas lan kadhangkala malah regenerasi batere lawas.

Versi sing beda-beda

Pesawat-pesawat jarak jauh sing kasedhiya ana ing saben pesawat utawa pesawat (gumantung saka jinis desain) akeh utawa kabeh komponen sing dibutuhake wis kalebu:

  • Model RTF sing praktis siap diwiwiti. RTF tegese "siap kanggo mabur" lan supaya remot kontrol, panrima lan kabeh liya wis kasedhiya ing pesawat iki. Ora ana sing kudu dirakit utawa kuwatir.
  • PNP stands for "plug and play". Kene isih tangan kudu dipasang ing sawetara bagean, sing durung dipasang. Seneng, remot kontrol, panrima utawa baterei kudu dituku ing versi iki.
  • Arf tegese "meh siap mabur". Padha meh rampung, kajaba kanggo karya perakitan cahya utawa pangisi daya kanggo baterei.
  • BNF (tali lan fly) kudu kaiket ing remot kontrol sadurunge pesawat.
  • RTB tegese "siap ikatan" lan ditetepake pesawat sing dikontrol karo pesawat jarak jauh, sing isih butuh panrima lan pemancar.

jinis model

Sacara praktis, ana kabeh jinis pesawat minangka model, sing uga ana ing nyata. Kajaba iku, ana akeh model sing ora adhedhasar model peran apa wae. Loro-lorone model gedhe, sing dibangun lan dikontrol dening profesional berpengalaman, model cilik luwih menarik kanggo pamula. Kene pindho panumpang, Motorplanes und Jet sing favorit. Akeh iki pesawat sing dikontrol karo pesawat jarak jauh digawe saka styrofoam (umume busa), sing dadi kauntungan khusus kanggo bocah-bocah. Padha nyuda resiko ciloko lan uga ora nyebabake kerusakan ing tubrukan:

  • Slowflyer wis mabur kanthi kacepetan alon. Iku gampang kanggo nguasai lan uga cocok kanggo bocah-bocah liwat taun 6. Kaya mengkono pesawat sing dikontrol karo pesawat jarak jauh bisa uga ditibakake ing kamar gedhe utawa aula. Nggunakake njaba bisa, nanging kudu meh ora ana angin.
  • pesawat banget populer. Kene, komunitas penggemar saham saiki jet tempur und Bomber utawa pesawat lawas saka 2. Perang Donya. Contone, F-117 Nighthawk. Kanggo jet sing ana ing baling baling, sing ana kene, biasane dipasang ing baling-baling tekanan, impeller sing ana. Iki propeller jas karo mesin. Amarga omah, katon kaya mesin jet jet nyata. nyata mesin jet wis bener digunakake dening pros kanggo model. Nanging, penggunaane mung bisa ditindakake kanthi akeh kahanan.
  • Model skala ana salinan rinci model nyata. Punika kasetyan ing fokus. Pesawat-pesawat jarak jauh iki biasane duwe ciri-ciri penerbangan sing apik
  • Shock-Flyer ditondoi dening bobot kurang. Padha cocok kanggo aerobatics (3-D model pesawat) lan uga banget sarta bakal intercepted maneh ing kandhang.

Rc Airplane F-117 Nighthawk Stealth Cap Steam Brushless 2,4 GHZ 100km / h Aviator RTFA display
  • Kabeh bagean dicat banget rinci lan pesawat katon apik tenan
  • F-117 bisa nindakake apa wae babagan maneuver acrobat sing bisa mbayangno.
  • Amarga stabilitas, iku pilihan sing tepat kanggo sapa waé sing kepengin ngremenake.
  • Pesawat iki digawe saka umpluk EPO khusus sing banget cahya nanging uga stabil banget ....
  • Toys

FPV pasif lan aktif

FPV stands for "Tampilan pisanan wong" lan bakal mbantu Kamera dileksanakake. Ing sistem pasif, kamera film kasebut. Materi video sing diasilake banjur bisa ditemokake ing tembe banjur nuduhake penerbangan kasebut kanthi praktis saka "Aku pandang"kaya-kaya pangguna awake lagi lungguh ing model. Kanthi aktif FPV, ing Gambar video ing wektu nyata dikirim menyang panampa. Iki ngidini pangguna ngontrol model sing adhedhasar gambar video. Kanggo analisis gambar bakal cilik monitor utawa Gelas video digunakake. Penting kanggo dicathet yen rong pemancar bisa aktif ing FPV aktif, kontrol remot radio lan transmisi gambar video. Kanggo nyegah gangguan interferensi beda frekuensi sing kudu dipilih, contone 2,4 lan 5,8 GHz.

Nyiyapake pesawat pisanan

a pesawat sing dikontrol karo pesawat jarak jauh kudu dicenthang kanthi bener sakdurunge sadurunge nggunakake. Gagal utawa malfunctions bisa nimbulaké model kanggo nabrak ing udhara. Panggonan sing cocok kanggo pesawat kudu diwenehake. Kanggo tanah manca mbutuhake ijin nyebut pemilik! Peraturan regional babagan kapal RC bakal dianggep. Ana zona ora-fly cedhak motorways utawa airfields. Baterei ing model, kontrol remot lan bisa kanggo panrima kudu diisi. Baling-baling kasebut kudu dicenthang kanggo sesak. Frekuensi radio sing digunakake kudu bebas-alangan. Baterei kudu diinstal kanthi cepet lan ora mlayu ing manuver tanpa kontrol. Wong lan kewan kudu dicegah saka model mabur. Utamane manuk bisa nyebrang lintasan kasebut. Nanging malah asu bisa njupuk utawa tanah pesawat model teka mbebayani. Penerbangan liwat permukaan banyu nambah risiko mundhut nalika ana kacilakan. Fungsi pesawat (deflections kemudi lan kontrol mesin) kudu diuji ing model isih ngadeg.

Keuntungan saka pesawat jarak jauh

Fokus ing kabeh model seneng-seneng gedhe. Iku ndadekake bapa bungah gedhe nalika padha duwe siji karo turune flyer miwiti, fly lan tanah. Mangkono, siji pesawat sing dikontrol karo pesawat jarak jauh kanggo enom lan lawas hobi sing populer. Ing proses iki, generasi muda bakal bisa nepungake pemahaman teknologi wiwit cilik, sing gegayutan karo faktor belajar sing gedhe. Kajaba iku, iku penting kanggo nggoleki skills motor, a pesawat sing dikontrol karo pesawat jarak jauh kanggo sinau kanggo ngawula. Ing hobi iki, gampang kanggo nggawe kanca karo wong kaya, amarga semangat iki kanggo aviators beda nyambung.

Info

Kanggo bocah cilik, model umpluk cilik cocok amarga ditindhes kontrol rumit. Model karo mesin pembakaran internal ora cocok. Ngawasi anak nalika latihan mabur!

Pilih pesawat

Pemilihan model sing beda gedhe lan ndadekake pilihan kerep banget kanggo panuku. Mulane, penting banget kanggo nimbang kriteria tartamtu sadurunge mundhut:

  1. Punika tansah dianjurake, yen sampeyan mutusake kanggo kualitas apik. Pabrik kayata Robbe, LRP, Jamara, lan Graupner wis entuk jeneng apik ing industri amarga standar kualitase sing dhuwur.
  2. Coba pesthekake seprapat pesawat sing bisa dikendhaleni. Ndelok ing swiwi. Iku mesthine gampang kanggo transportasi ing kendaraan sampeyan.
  3. Apa kudu diluncurake ing jero ruangan, utawa sampeyan ngupaya soko sing luwih gedhe kanggo langit mbukak?
  4. Jelas ing ngendi sampeyan bisa ngetokake model sing dipilih ing kabeh. Sebagean iki mbutuhake anggota klub pesawat model.
  5. Priksa muatan lan wektu penerbangan saka batre. Rencanakan baterai nyenengake pesawat sing luwih suwe karo witjaksono.

Info

Minangka pilot ora pengalaman saka pesawat sing dikelola jarak jauh, luwih apik sampeyan bisa ngakses model pamula. Iki ora mabur cepet lan ukurane luwih cilik.

Tuku ing Internet utawa ing toko?

Sawise kabeh informasi, sampeyan mesthi takon sampeyan lagi ing ngendi pesawat sing dikontrol karo pesawat jarak jauh in kualitas tinggi lan siji rega sing adil bisa tuku. Kita menehi sampeyan loro kesempatan, milih dhewe! Mbédog antarane tuku ing Internet utawa toko model.

Tuku ing Internet

Thanks kanggo akeh pengecer online, ana pilihan gedhe sing kasedhiya ing internet. Macem-macem jagad ing internet ndadekake tuku model sing dikarepake gampang. Sampeyan bisa toko ing toko kanggo isi atimu sak jam Nelusuri iki 7 dina seminggu, Advantage uga, biaya perjalanan lan wektu lelungan menyang dealer ilang. Padha uga ngadeg himpitan menarik kasedhiya, sing bisa dadi rega sing apik banget. Umumé, siji utawa tawaran liyane bisa ditemokake ing toko online. Kene sampeyan bakal nemokake sing dikarepake pesawat sing dikontrol karo pesawat jarak jauh sadurunge. Sampeyan ora kudu nindakake tanpa wektu pangiriman cepet lan hak mundur. Sayange, sampeyan ora bisa langsung njupuk model sing dikarepake karo dealer lokal.

Tuku ing toko khusus

Mbusak keuntungan nalika tuku pesawat sing dikontrol karo pesawat jarak jauh Ing toko model sampeyan bisa enggal-enggal njupuk omah model karo sampeyan. Saenipun, sampeyan uga bakal nemokake karyawan sing kompeten kanggo konsultasi pribadi. Sayange, kopi iki wis dadi langka, uga asring nilarake pilihan sing dikarepake. Sampeyan kerep perlu luck, yen sampeyan pengin golek model sing dikarepake ing macem-macem. Disambungake karo tuku ing toko sing rada suwe. Nunggu konsultasi wis frustrasi sawetara panuku. Benten kaliyan toko online, harga tawar-menawar bener langka. Return bisa nyebabake masalah.

Ora ana undhang.
Mangga ngenteni ...