Kenapa tuku kopi organik?

0
562
warung-waitress

Ora akeh wong Jerman sing ngombe cangkir kopi sedina sasi: minuman panas minangka salah sawijining minuman sing paling populer amarga rasa sing unik. Nanging, sawetara wong takon dhéwé ing ngendi kacang buncis teka - lan luwih bisa ditemokake kanthi tuku kopi organik tinimbang asring dianggep.

Apa kopi kudu dituku?

Alasan kanggo tuku kopi organik sing adil beda-beda lan akeh. Apa sing mbokmenawa ngomongake sing paling dituku kanggo kopi iki, yaiku latar mburi produksi utawa budidaya: Ing budidaya kopi organik dibayar menyang perdagangan sing paling pantes lan kondisi kerja sing luwih apik kanggo buruh. Mulane prodhuksi kudu kaya morally sustainable sabisa lan luwih adil lan luwih dirancang kanthi sosial tinimbang karo kopi konvensional.

kopi lan abangUga ora manungsa waé wis mbayar kanggo, tanduran sustainable lingkungan loropaken mung ing sales lan perdagangan, nanging wis ing budidoyo saka kacang buncis warung. Mangkono, kacang buncis sing kurang kena pengaruh dening reged, kang ndadekake kopi ora mung sehat, nanging uga mbenakake ing rasa. warung Organic wis yaiku ora thukul ing dadi-disebut monoculture, ngendi gizi kanggo lemah kanggo dibusak kanggo regenerasi tanpa wektu lan MediaWiki paling nggawa sejatine sifate ekonomi - budidoyo saka warung organik iki biasane rampung ing dadi-disebut plantations mixed, ngendi kacang buncis de warung, contone, saliyane Alpukat utawa tanduran pisang ditabuh. Supaya akeh pupuk lan kontrol hama sing kurang intensif dibutuhake. Ing buruh harvest sing dipunginaaken tinimbang mesin gedhe sing harvest kacang buncis dening tangan.

Rasa lan rega beda kanggo kopi normal

Ana akeh sing beda antarane kopi biasa lan kopi organik - sing paling apik yaiku rasa lan rega. Utamané pricing idea akeh para panuku potensial isin adoh saka amarga padha nggawa barang organik prejanjiané asring karo prices inflated ing kombinasi. Kene, biaya Filter warung dikenal merek warung sing ora organically thukul lan nyedhaki perdagangan babagan 15 EUR per kilogram. Kopi organik teka kira-kira 18 EUR saben kilogram. supaya prabédan iku ora dadi kiat minangka asring wiwit - nanging prices individu sing mesthi gumantung ing account, jumlahe lan ngetik A comparison bermanfaat, amarga warung Organic nyengsemaken ora mung dening kaluwihan moral ing akeh lan sade, nanging uga rasa. Thanks kanggo budidoyo emisi, biji kopi saka kultivasi tetep biasane luwih aromatik lan kebak rasa.

Carane sampeyan bisa ngenali kopi organik?

Kopi organik saiki ditawani minangka produk konvensional ing akeh diskon. Kanthi mengkono, sampeyan bisa dipandu dening label organik: Kopi, kayata, sing dilabeli karo segel organik Eropa, wis ditanam tanpa GMO lan tanpa nggunakake pestisida kimia. Ing segel organik heksagonal diasuransiake paling ora 95% saka warung sing ana ing EC Organic Regulation lan asal saka pertanian organik. Yen kopi ditandani karo segel perdagangan sing padha, dijamin yen petani kopi bakal nampa upah sing adil lan wajar.

warung wêdakakêna Beanskesimpulan

Kopi organik bermanfaat - ora mung liwat budidaya organik sing adil, nanging uga liwat rasa murni. Dibandhingake warung tradisional, rasio rega-kinerja Ngartekno luwih - uga nyimpen supaya minangka panuku ora mung lingkungan lan ndhukung kahanan apa luwih saka buruh lan makmur, nanging uga kualitas warung tanpa reged bisa seneng.

Ora ana undhang.
Mangga ngenteni ...