encumbrance

0
3765

Apa salah sijine buku basa?

Tembung kasebut encumbrance sampeyan bakal kasengsem yen sampeyan kasengsem ing real estate utawa pendanaan hipotek. Utang dhasar iki kasedhiya ing daftar tanah ing Pengadilan Distrik, sing digunakake kanggo mbuktekaken utang utang. Sampeyan pengin ngerti apa sing kudu dilakoni karo konsep iki gegayutan karo etangan hipotek. Yen sampeyan ngrancang proyek kanggo konstruksi utawa tuku properti lan sampeyan ora duwe dhuwit cukup kanggo tuku, sampeyan uga bakal bisa ndeleng Financing liwat etangan utawa silihan. Kanggo ngamanake silihan iki, bank kasebut bakal mlebu utang tanah ing jero dhaptar registrasi tanah ing bagean III dhaptar tanah miturut jumlah pinjaman.

Keamanan disambung karo istilah "hipotek"

Wong-wong mau bakal weruh yen konsep keamanan lan keandalane raket banget karo kredit lan kredit. Kanggo keamanan, bank duweni kredit sing menehi dhuwit nalika mundhut utawa mbangun properti menyang dhaptar tanah. Utang liyane uga bisa dilebokake ing kene lan jumlah silihan kasebut miturut wates kredit. Sampeyan kudu ngerti sing bank-bank duwe biaya peminjaman buku nganti watesan 80% saka nilai properti. Padha dhewe bisa nggawe entri iki, bank bisa nglakoni, lan bank uga bisa ngamanake utang liyane liwat hipotek. Ora mung bank-bank ngamanake silihan lan silihan, nanging uga ing dharatan bisa didaftar minangka hipotek buku uga klaim liyane, sing ora perlu silihan. Contone, ing kasus warisan utawa ing pambentukan sawijining masyarakat ahli waris, buku utang tanah biasane mlebu ing dhaptar tanah sing diduweni. Mung sah saka wong sing kasengsem ing properti utawa sing ana hubungane karo silihan bisa nggawe pemeriksaaan hipotek dhasar.

Pendaftaran nyata utang lemah buku

Entri ing dhaptar tanah ing tanah utawa bangunan, ora bisa gampang digawe dening kabeh wong. Pendaftaran nyata digawe dening Registry Tanah, sing dumunung ing pengadilan distrik sing kompeten. Properti utawa properti kasebut tansah katahan ing distrik pengadilan lan ing kene saben tanah kacathet karo entri dhaptar tanah. Ora ana alasan sing bener. Kanggo pangerten luwih lan panjelasan, isih ana konsep Letter mortgage, Nanging, ana macem-macem utang dhasar, kayata utang sing diset menyang buku nyata, ing ngendi pemilik properti utawa properti ninggalake hak kanggo ngatasi tuntutan marang pemberi utang. Yen ing wektu tundha pembayaran lan kegagalan kanggo mbayar, kreditur wis entuk kepemilikan saka properti utawa tanah. Kahanan beda ing kasus hipotek, ing kene mung silihan, nanging ora bisa ditransfer. Entri utang buku dhasar kudu digayuh lan biasane pemilik properti nganggep biaya kasebut. Ing jaman digital, klaim buku pangangkatan dina iki uga bisa ditonton sacara digital lan direktori pangutang iki malah bisa diakses dening publik. Kanggo menehi sampeyan ide sing tepat, sampeyan kudu ngerti tarif, institusi kredit wis diencerake marang kredit silihan. Dadi, yen sampeyan entuk barang utawa properti karo bantuan silihan, bank kasebut kudu ndhaftar registrasi tanah sing cocog kasebut. Sampeyan banjur bakal biaya biaya registrasi iki lan yen sampeyan wis repaid silihan siji dina, sampeyan kudu nglamar pembatalan lan bank bakal menehi wewenang pambusakan. Maneh, biaya kanggo pambusakan ing wangun biaya bakal teka.

Ora ana undhang.
Mangga ngenteni ...